Президентът на САЩ Барак Обама си направи приятна шега с шампионите на НБА Голдън Стейт Уориърс, които по традиция прие в Белия дом. 

Политикът, който е голям почитател на играта и конкретно на Чикаго Булс, заяви в началото на речта си: „Ние сме големи късметлии, че при нас е един човек, част от някои от най-големите играчи в историята – Стив Кър“. 

Обама имаше предвид това, че треньорът на Голдън Стейт играеше за Биковете през 90-те, като бе част от отбора, който през сезон 1995-96 постави рекорд от 72-10 и който сега неговите Уориърс се опитват да подобрят и в момента са с 45-4. 

„Страхотно е да се гледат, когато играят на пълни обороти. Чудесно разбирам, че те са един от най-силните тимове на всички времена. Страхотни стрелци, страхотно взаимодействие и това просто не е честно“ добави той. 

Може би нарачно Обама обяви, че стрелбата на Клей Томпсън е по-чиста от тази на Стеф Къри, който отговори шеговито, че явно ще трябва да поработи върху постановката си още. Политикът получи екип на Голдън Стейт с №44, тъй като е 44-ият президент на САЩ. 

Ето и резултатите от деня: Детройт – Ню Йорк 111:105, Финикс – Хюстън 105:111, Ню Орлийнс – ЛА Лейкърс 96:99 (27 точки на Коби), Портланд – Торонто 103:110 (59 точки от Лаури и ДеРозън общо).