Правещият крайно разочароващ сезон Хюстън Рокетс търси варианти да се раздели с центъра си Дуайт Хауърд до 18-и февруари, когато отборите имат право да правят сделки. 

30-годишният играч планира да стане свободен агент през лятото и тимът няма да получи нищо за него, така че сега усилено се оглежда за потенциална дестинация за него. 

Не е ясно обаче колко отбора биха желали да го вземат и какво могат да предложат в замяна. Счита се, че една от потенциалните дестинации е Бостън, като се споменават още Чикаго и Шарлът. 

Кампанията е изключително разочароваща за тексасци, които миналата пролет играха финал на Запад, но сега са с баланс 27-28 и след загубата от Портланд дори треньорът Джей Би Бикерстаф обяви, че тимът му просто е „разбит“. 

Твърде е възможно генералният мениджър Дарил Мори да реши да направи тотално промяна в Хюстън, след като тандецът Хардън – Хауърд не донесе очакваните резултати. 

Агентът на ирача Дан Фегън твърди, че Хауърд не е искал да напусне, но очакванията са дори и това да не стане сега, със сигурност ще стане през лятото.