Разочаровани от двете си поредни загуби в Торонто, баскетболистите на Кливланд се завърнаха у дома и това преобрази напълно отбора. 

Кавалиърс поститнаха нов разгром над Раптърс, този път със 116:78 и дръпнаха с 3-2 в серията преди гостуването си в мач №6. Те спечелиха първите си две домакинства с общо 50 точки, а сега отново бяха неудържими. 

Кевин Лав отбеляза 25 точки, а Кайри Ървинг и ЛеБрон Джеймс добавиха по 23, като тимът не остави съмнение в превъзходството си. Домакините вкараха 57% от стрелбите си, а доминираха тотално и в борбата под двата коша с 48-27. Те поведоха с 34 точки още във втората част, след почивката разликата стана 43 и всичко бе ясно. 

„Искахме да започнем силно и да покажем намеренията си още от началото и го направихме“ заяви Джеймс, чийто тим набързо се справи с надеждите на канадците, които след двете си поредни победи у дома се надяваха на различна развръзка в Охайо. 

„Те са просто различен отбор тук и ни днес ни сритаха здраво по задниците“ призна треньорът на Торонто Дуейн Кейси, чийто тим се надява отново да покаже по-добро лице в своята зала и да доведе нещата до 7-и двубой.