Баскетболистите на Голдън Стейт Уориърс отказват да отпаднат. Изправени до стената шампионите успяха да спечелят със 108:101 гостуването си в Оклахома Сити и да изравнят до 3-3 в серията. 

Те ще бъдат домакини в мач №7 в Оукланд във вторник рано сутринта българско време, когато ще имат възможност да станат 10-ия тим в историята, наваксал изоставане от 1-3 в плейофен сблъсък. 

Успехът до голяма степен бе осигурен от Клей Томпсън, който наниза 41 точки, от които рекордните в плейофите 11 тройки. Той първо задържа отбора си в мача, а след това и с помощта на Стеф Къри изведоха тима до победа. Стеф приключи с 31 точки, всичките за последните 3 части. Освен това добави 10 борби и 9 асистенции. Клей пък вкара 19 точки в последния период.  

Ключова за успеха се оказа стрелбата отдалеч, защото калифорнийци нанизаха 21 тройки от 44 опита, докато домакините бяха само 3 от 23 отдалеч и така пропуснаха страхотния шанс да стигнат до големия финал. Кевин Дюрант отбеляза 31 точки за Тъндър, а Ръсел Уестбрук добави 28, 11 асистенции и 9 борби, но това не бе достатъчно. 

Началото бе нервно и за двата тима с доста пропуски, най-вече на лидерите на отборите. Все пак серия от 9 поредни точки за Тъндър в първата част им даде аванс от 18:12, на до края на периода шампионите се приближиха до 20:23. 

Втората част започна лошо за калифорнийци, тъй като Гръмотевиците вкараха първите 6 точки в нея. Разликата се вдигна до 41:28 в средата на периода, но две поредни тройки на Клей Томпсън върнаха Уориърс в мача. Стеф Къри, който нямаше точка в първата част, реализира 9 във втората и на почивката преднината на домакините бе само 53:48 и то след като стрелбата на Голдън Стейт от игра бе само 36%.

Третата част започна с две тройки от Клей Томпсън, но домакините се окопитиха и отново успяха да поведат, като преди последните 12 минути имаха добър аванс от 83:75. Оказа се обаче, че той не е достатъчен. 

Томпсън продължи да бъде невероятен отдалеч и да ниже тройка след тройка. Нападенията на домакините станаха по-тромави и авансът им започна да изчезва. Те все още бяха напред при 94:87 в средата на периода, но серия от 12:5 за Уориърс, завършила с тройка на Къри, донесе равенството – 99:99. 

Андре Робърсън вкара за Тъндър, но Игуодала върна коша след хубав пробив. Тройка на Томпсън минута и половина преди края изведе гостите напред, а при ответната атака Дюрант избърза и не успя да върне трите точки. Стеф Къри вкара при пробив и стрелба с табло за 106:101 14 секунди преди края, а след това и открадна топката, за да гарантира триумфа. 

Уориърс спечелиха последната част с 33:18 и сега без съмнение имат психологическо предимство срещу съперника си.