Лидерът на Оклахома Сити Тъндър Ръсел Уестбрук е на крачка от историята, но така или иначе той вече има място в нея. 

Гардът завърши с 12 точки, 12 борби и 13 асистенции за 27 минути при победата над Милуоки със 110:79 и така записа 41-ия си трипъл-дабъл за сезона, с което се изравни с легендата Оскар Робъртсън от сезон 1961-1962. 

„Със сигурност никога няма да забравя тази вечер. За мен е огромна чест да бъда споменаван редом до Големия О и привилегия. Просто съм благословен” заяви Уестбрук, който има още 5 мача до края на сезона, за да счупи постижението. 

Това бе 7-ият му пореден трипъл-дабъл, с което се приближи само на 2 от рекордната серия на Уилт Чембърлейн. За 13-и път на плеймейкъра бяха необходими едва 3 части, за да стигне до постижението си, като в конкретния случай става въпрос само за 22 минути. 

Веднага след след мача неговите съотборници го заляха с вода, докато даваше интервю на игрището, а феновете не спряха да скандират „М-В-П” дълго време. „Никога не съм си представял, че ще направя подобно нещо” добави баскетболистът, който със 78 трипъл-дабъла в кариерата си изравни Чембърлейн и пред него остават само Робъртсън – 181, Джейсън Кид – 107 и Меджик Джонсън – 138.  

Няма съмнение, че Уестбрук ще повтори и постижението на легендата да регистрира средно по трипъл-дабъл на мач за целия сезон, тъй като в оставащите мачове трябва да направи едва 16 асистенции. 

Победата подобри баланса на Оклахома Сити до 44-33, като тимът е сигурен за плейофите, но едва ли ще подобри 6-ата си позиция. Елените са 5-и на Изток с 40-38, но все още не могат да бъдат сигурни дори за мястото си в елиминациите.