Баскетболистите на Мемфис показаха, че изобщо не са загубили надежда да обърнат Сан Антонио и тази нощ показаха вдъхновена игра, която им помогна да спечелят със 105:94 и да намалят пасива си в серията на 1-2 победи. Те ще бъдат домакини и в следващия двубой. 

Гризлис спряха серията си от 10 поредни загуби срещу Шпорите в плейофите, като ги победиха в тази фаза за първи път от пролетта на 2011-а. Те показаха борбеност, солидна защита и твърда игра, за която съперникът нямаше отговор. 

Треньорът Дейвид Физдейл избухна срещу съдиите след мач №2, което също послужи за вдъхновение. Майк Конли наниза 24 точки, а Марк Гасол и Зак Рандолф добавиха по 21 за успеха, който бе изкован в третата част, спечелена с 31:17. 

Кауай Ленърд, който вкара 69 точки в първите два мача, сега остана само с 18, а ядосан от развоя и в типичен стил Грег Попович извади титулярите си и ги прати на пейката за по-голямата част от последната четвърт, когато обратът бе невъзможен. 

В другия мач от деня Милуоки разби Торонто у дома със 104:77 и вече води с 2-1 победи, като ще бъде домакин и в мач №4. Крис Мидълтън отбеляза 20 точки, Янис Антетокумпо добави 19, а Елените дръпнаха с 32:12 след първата четвърт, след което не погледната назад.