Един от най-великите играчи в историята на НБА Лари Бърд напуска Индиана Пейсърс, където в последните години бе президент по баскетболните операции. 

Очаква се 60-годишната легенда официално да потвърди новината и да разкрие причината за раздялата в понеделник, когато е насрочена пресконференция. 

Бърд е роден в щата и учил в университета там преди да се превърне в една от най-големите звезди в Лигата през 80-те години на миналия век и да спечели 3 титли с Бостън Селтикс. 

През 1997-а той стана треньор на Пейсърс, като бе начело в продължение на 3 години и изведе отбора до финал през 2000 година, загубен от ЛА Лейкърс. През 2003-а той стана президент по баскетболните операции, като отново си тръгна за година през 2012-а. 

Бърд е единственият в историята на Лигата, който е избиран за МВП, треньор на годината и най-добър ръководител. Докато отговаряше за баскетболните операции Индиана избра от драфта Дани Грейнджър и Пол Джордж, както и Кауай Ленърд, когото обаче размени за Джордж Хил веднага. 

На негово място се очаква да застане Кевин Причард, а мнозина смятат, че това едва ли ще бъде единствената промяна след ранното отпадене от плейофите, като е възможно да има много промени по отбора и дори Пол Джордж да си тръгне.