Джон Уол удължи сезона на Уошингтън Уизърдс поне с още един мач, след като наниза късна тройка, за да донесе победата над Бостън с 92:91. Така резултатът в серията стана 3-3. 

Гардът вкара 3,5 секунди преди сирената, след като успя да се измъкне и да получи топката, въпреки че тя трябваше да стигне до Брадли Бийл, който завърши с 33 точки в срещата. Уол приключи с 24. 

Преди това Ал Хорфърд отбеляза с изстрел от 5 метра от крилото, за да даде аванс на Селтикс, а при последната възможност опитът на Айзея Томас не попадна в целта. „Мислех, че ще вкарам, наистина“ заяви той след това. 

Преди това Бостън водеше с 87:82 късно в последната част, но не успя да удържи аванса си, а за 10-и път през сезона домакинът между тези тимове печели срещите. Решителният мач е в понеделник срещу вторник през  нощта българско време в Бостън, като победителят среща Кливланд на финала в конференцията. 

Интересно е, че преди сблъсъка повечето играчи на Селтикс се появиха в черни костюми, намеквайки, че ще „погребат“ сезона на домакините, но това не стана. Томас и Айвъри Брадли вкараха по 27 точки за Бостън.