Шампионите на НБА от Кливланд продължават с доминацията си в Източната конференция, като не оставиха шансове на Бостън в първия мач от финалната серия. 

Кавалиърс спечелиха като гости със 117:104 и поведоха с 1-0, като вече имат домакинско предимство. Двубой №2 отново е в залата на Селтикс, но ЛеБрон Джеймс и компания просто изглеждат непобедими. Краля и Кевин Лав отбелязаха общо 70 точки, което бе твърде много. 

Това бе 9-и пореден успех в елиминациите за отбора, който продължава без загуба в тях. През миналата година Кливланд започна с 10-0 преди да стигне до титлата. 

ЛеБрон наниза 38 точки, взе 9 борби и направи 7 асистенции, но Кевин Лав се отчете с 32 точки и 12 овладени топки, а Тристан Томпсън помогна с 20 точки и 9 борби за успеха. 

„Именно двамата зададоха тона на мача, като бяха феноменални. Кев беше страхотен” коментира Джеймс, чийто тим излезе в мача след 10 дни почивка, но поведе с 61:39 още до почивката и след това не беше сериозно застрашен. 

„Те просто бяха по-добри от нас. Нанесоха първия удар, играха агресивно и физически и не трябва да допускаме подобно нещо отново” заяви Айзея Томас, който вкара 17 точки за домакините. Джей Краудър и Айвъри Брадли реализираха по 21, но домакините просто нямаха шанс.