Шампионите на НБА от Кливланд Кавалиърс изглеждат все по-заплашително и продължават да бият. Тази нощ те нанесоха унизително поражение на Бостън, след като разбиха съперника насред неговата зала със 130:86. Така Кавс вече водят с 2-0 в серията и могат да приключат нещата още в следващите два мача, на които ще са домакини. 

Загубата с 44 точки е най-голямата домакинска в историята на Селтикс в плейофите и втората по големина след поражението с 47 точки от Орландо през 1995-а. Кавс пък спечелиха за 13-и път поред и изравниха рекорда на лигата. 

„Можем да играем още по-добре“ заяви спокойно ЛеБрон Джеймс, който бе пренебрегнат за МВП на сезона, след  като сред финалистите попаднаха Уестбрук, Хардън и Ленард. Той обаче завърши с 30 точки и отново бе невероятен. Кайри Ървинг добави 23, а Кевин Лав 21 и 12 борби. 

„И с 200 точки да бяхме спечелили, това е просто един мач. Връщаме се у дома без да се успокояваме“ коментира треньорът на шампионите Тайрон Лу. Нещата за Келтите изглеждат още по-неприятни и защото лидерът им Айзея Томас не игра през второто полувреме заради проблем в бедрото. 

Интригата в мача приключи рано-рано, защото още на почивката Кавалиърс водеха с невероятното 72:31 и поставиха рекорд по най-голям аванс в елиминациите. Те успяха в 56,5% от стрелбите си, нанизаха 19 тройки и вкараха 24 точки от бърза атака. 

„Трудно е. Работихме здраво, за да стигнем дотук, но определено това е най-голямото разочарование на отбора. Не мога да го определя по друг начин“ коментира центърът на Бостън Ал Хорфърд.