Лукойл Академик започна ударно в битката за баскетболната титла, след като срази Берое с 96:81 и поведе с 1-0 в серията. Мач №2 отново ще бъде в Правец. 

Домакините изиграха много силно второ полувреме, което им донесе и победата. В същото време старозагорци не показаха постоянство в представянето си, бяха нервни и не успяха да покажат пълния си потенциал. 

През първото полувреме мачът вървеше равностойно с чести смени на водачеството и без някой от съперниците да може да се откъсне решаващо напред. 

На почивката Берое водеше с 42:39, но след нея Лукойл заигра силно в нападение и защита, като успя да дръпне с 68:58. Преди последния период резултатът бе 71:64, но в него интрига липсваше. 

Студентите продължиха да играят по-добре и да увеличават преднината си, която бързо мина 10 точки и след това за гостите нямаше връщане назад. Дани Гибсън отново бе лидер на победителите с 22 точки и 7 асистенции, Павлин Иванов се включи отлично от пейката с 19 за 22 минути, а Максим Корниенко и Стив Зак добавиха съответно 16 и 14 точки, като американецът взе и 10 борби.