Сътрудничеството на Фил Джаксън с Ню Йорк Никс приключи. Легендарният треньор на Чикаго Булс и ЛА Лейкърс, който трябваше да възроди тима от Голямата ябълка, си тръгва след разочароващи 3 години като президент. 

„След внимателно обмисляне на ситуацията преценихме, че Никс ще тръгне в друга посока. Фил Джаксън е един от най-успешните хора в историята и неговото наследство не може да бъде достигнато. Желаем му всичко най-хубаво за в бъдеще” заяви собственик Джеймс Долан. 

Твърди се, че основната причина за раздялата е конфликта по отношение на звездата Кармело Антъни, за когото Джаксън смяташе, че трябва да напусне, докато в тима са на мнение, че е необходимо да остане. 

След няколко проведени разговора с Долан бе стигнато да решение, че е най-добре за всички да се стигне до раздяла. „Ню Йорк Никс винаги ще има специално място в сърцето ми и аз никога няма да мога да се издължа на клуба. Благодарен съм на г-н Долан за възможността да се върна” заяви Джаксън, който е бивш играч на Никс и шампион с тима през 1970 и 1973 година. 

Така или иначе за конфликт между него и шефовете отдавна се говори, като за трите му пълни сезона в тима балансът на отбора е 80-166, като съставът вече 4 пъти поред не се класира за плейофите. 

Джаксън ядоса мнозина от феновете и с това, че бе готов да се разделис Кристапс Порзингис, като до сделка все пак не се стигна. От Драфта миналата седмица Ню Йорк избра друг чужденец – френския гард Франк Нтиликина, който избран под №8.