Баскетболистите на Русия се завърнаха в Топ 4 на Европа след 6 години, след като в оспорван двубой надвиха Гърция със 74:69 и чакат победителя от мача Сърбия – Италия. 

Както се очакваше сблъсъкът бе много равностоен, като в него имаше 6 равенства и 11 смени на водачеството. Елините отвориха добър аванс през първото полувреме, от който обаче не успяха да се възползват и загубиха. 

Гърците започнаха по-добре, като ограничиха изявите на лидера на съперника Алексей Швед, принудиха руснаците да грешат и действаха прецизно в нападение. 

Те поддържаха висока успеваемост при стрелбата и това им помогна да дръпнат с 24:17 след първата четвърт и с 35:22 в средата на втората. 

Сборная се посъбуди и вкара 7 поредни точки за 35:29, като елините водеха на почивката с 37:31, което бе доста малко предвид това, че успеваемостта им от игра бе 57% срещу само 40% за Русия. 

В началото на третата част разликата падна до 4 точки, но след това пак бе вдигната до 10 преди руския тим пак да се върне до 49:47 и последната част да започне при 53:51 за Гърция. 

В нея обаче Русия стартира по-добре и успя да дръпне с 65:59 6:30 преди края. Гърците пропускаха много от наказателната линия, но и руснаците не успяха да се възползват и да дръпнат още след няколко лоши нападения. 

Елините стопиха пасива си до 66:68 и пропуснаха да изравнят преди Дмитрий Хвостов да реализира за 70:66 от средно разстояние 44 секунди преди края. Бурусис пропусна при следващата атака, а Хвостов наниза още един наказателен удар. При втория пропусна, но Мозгов отплесна топката към Фридзон, който успя само при един фаул. 

Калатес наниза тройка за 72:69, но Фридзон отбеляза на два пъти от линията, за да реши всичко. Въпреки че направи доста глупости и стрелбата му от игра бе едва 7 от 22, Алексей Швед поведе победителите с 26 точки. Центърът Тимофей Мозгов добави 15 и 10 борби. 

За Гърция Ник Калатес наниза 25 точки, а Йоргос Принтезис реализира още 19, но тимът изпусна 10 наказателни удара от 20 изпълнени и вкара само 5 тройки.