Байерн Мюнхен загуби от Вердер Бремен с дузпи във втория полуфинален мач на турнира "Лига Тотал", който се играе на стадион "Имтех Арена" в Хамбург пред близо 42 000 зрители. Редовното време завърши 2:2, но "бременските музиканти" надвиха съперника си с 4:2 при дузпите.

Момчетата на Томас Шааф на два пъти повеждаха в резултата чрез Нилс Петерсен и Никлас Фюлкруг, но баварците изравняваха резулатта благодарение на Джердан Шакири и Тони Кроос, като германският национал вкара своя гол в последната минута.

При изпълнението на 11-метрови наказателни удари Франк Рибери и Бастиан Швайнщайгер се оказаха големите грешници за Байерн, след като техните удари бяха спасени от вратар Милитц.

По този начин в мача за трофея ще спорят Борусия Дортмунд и Вердер Бремен, а Байерн ще се бори с Хамбургер за третото място.



Срещата стартира с центриране от дълбочина на Тони Кроос, но Томас Мюлер не успя да си спре топката в наказателното поле на съперника.

След това Ариен Робен опита меко центриране отдясно, но Марио Гомес не стигна до кълбото, след като бе изпреварен от бранител на Вердер.

В шестата минута на мача Бремен показа зъби. Гебре Селасие бе изведен по чудесен начин отдясно, напредна и опита моментален изстрел по диагонала с десния крак, но топката премина на метър от левия страничен стълб на Мануел Нойер.

Постепенно двата тима намалиха оборотите, за да дойде 12-тата минута, в която "бременските музиканти" поведоха в резултата. Гебре Селасие се опита да подаде отдясно, но топката попадна у Джером Боатенг. Той обаче допусна дежурната си груба грешка, подарявайки топката доста лековато на Клеменс Фритц. Полузащитникът на Вердер веднага намери свободния Нилс Петерсен, който наказа доскорошните си съотборници с точен изстрел с десния крак. Интересното е, че стрелецът играе под наем при "зелените" и все още е собственост на мюнхенци.

След четвърт час игра Вердер продължи да бъде по-активният отбор и при поредната си атака буквално скри топката на своя опонент. момчетата на Шааф имаха нужда от две докосвания, за да изведат в предни позиции Арнаутович, който беше блокиран от Боатенг, а после Луис Густаво му отне топката.

Последва солова акция на Джердан Шакири, но новата придобивка на Байерн Мюнхен не намери целта, шутирайки технично с левия крак.

В 24-тата минута Филип Лам върна към Ариен Робен, който пусна хитър пас вдясно към Томас Мюлер. Той от своя страна подаде към Марио Гомес, който вкара топката на празна врата. Попадението обаче не беше признато заради засада на Мюлер при паса на Робен.

Три минути след това резултатът бе изравнен. Ариен Робен игра на двойно с Марио Гомес пред наказателното поле на противника и веднага намери вляво Джердан Шакири, който майсторски преодоля Милитц с левачката.

В началото на второто полувреме (в 31-та минута) на терена влезе Бастиан Швайнщайгер, който за последно се бе появявал с екипа на Байерн по време на финала в Шампионската лига срещу Челси през май.

Джером Боатенг "блесна" с нова много грба грешка, губейки топката в средата на терена срещу резервата Фюлкруг, който напредна, подаде към Арнаутович, но отбраната на Байерн все пак поправи грешката на германския национален защитник.

Десетина минути след почивката влезлият като резерва Франк Рибери опита шут от дистанция, но Милитц бе на мястото си и улови кълбото.

В 43-тата минута 19-годишният Никлас Фюлкруг се разписа след само 13 минути на игрището. Вердер стигна до корнер, при който Луис Густаво насочи топката опасно към своята врата с глава. Мануел Нойер изби, но право към Фюлкруг, който заби кълбото с левия крак във вратата на баварците.

Десетина минути след това Сократис пропусна страхотен шанс да засече топката право във вратата на Байерн след центриране в наказателното поле на тима от Мюнхен.

30 секунди преди края на редовното време (в 60-тата минута) Байерн Мюнхен успя да изравни. Тони Кроос подаде към Томас Мюлер, но той се забави около точката на дузпата и топката му бе избита. Тя обаче попадна на крака на Тони Кроос, който я прати безмилостно в мрежата на Вердер.

Така редовното време завърши при краен резултат 2:2 и двата отбора се насочиха към изпълнение на дузпи.

Байерн Мюнхен - Вердер Бремен 2:2

0:1  Нилс Петерсен - 12'

1:1  Джердан Шакири - 27'

1:2  Никлас Фюлкруг - 43'

2:2  Тони Кроос - 60' (последна минута)



Изпълнение на дузпи:

Екичи вкарва с десния крак - 1:0 за Вердер

Манджукич с дузпа-близнак - 1:1.

Фритц матира Нойер, шутира в левия му ъгъл - 2:1 за Бремен!

Кроос реализира, макар Милитц да докосна кълбото - 2:2!

Шмитц с левия крак - Нойер хвана ъгъла, но не и топката - 3:2.

Рибери стреля в левия ъгъл на Милитц, който СПАСЯВА!!!

Де Брюйн с майсторски удар с десния крак - 4:2 за Вердер!

Бастиан Швайнщайгер бие с десния крак и Милитц отново спасява! Краен резултат при дузпите - 4:2 за Вердер Бремен!

Байерн:  Нойер, Бадщубер, Боатенг, Лам, Густаво, Емре Кан (Швайнщайгер- 31'), Кроос, Шакири (Рибери - 31'), Робен, Мюлер, Гомес (Манджукич - 42')

Вердер:  Милитц, Сократис, Прьодъл, Гебре Селасие, Шмитц, Фритц, Хънт, Юнузович, Елиа (Де Брюйн - 50'), Арнаутович (Екичи - 49'), Петерсен (Фюлкруг - 31')



Всички финалисти на турнира до момента:

2011 година в Гелзенкирхен, Дортмунд - Хамбургер  2:0

2010 година в Гелзенкирхен, Шалке - Байерн  3:1

2009 година в Майнц, Хамбургер - Щутгарт  3:0