В събота Байерн Мюнхен победи Волфсбург с 1:0, показвайки една от най-слабите си продукции за календарната година.

Един от най-неефективните на терена бе халфът на домакините Бастиан Швайнщайгер, който удари без топка Диего в средата на първото полувреме, но реферът му вдигна само жълт картон.

Топ-реализаторът на "вълците" Ивица Олич, който бе съотборник на Швайни в продължение на три години, смята, че германецът е заслужавал да бъде изгонен.

"Не разбирам защо се вдига само жълт картон за подобно нарушение. Или вдигаш директен червен картон, или не показваш картон. Бастиан удари Диего без топка, това е чист червен картон", изригна Олич, цитиран от мюнхенския вестник "tZ".

"Още на терена отидох при рефера и го попитах защо вдига само жълт картон. той ми каза, че не е успял да види добре ситуацията. Но защо жълт картон? Ако не е видял добре, няма право да вдига какъвто и да е картон! Мисля, че ако ролите им бяха разменени, Диего щеше да получи директен червен картон", добави хърватинът.

След двубоя Бастиан Швайнщайгер се изстреля набързо от стадиона, без да отдели време на репортерите. Нещо, което лидерът на баварците не прави често.

Интересното е, че това не е първият случай, в който съперниците на Байерн изпищяват от арбитрите. Откакто Пеп Гуардиола пое баварците, остри критики към съдиите отправиха треньорите на Борусия Мьонхенгладбах Лусиен Фавре и на Айнтрахт Франкфурт Армин Фее.