Полузащитникът на Байерн Мюнхен Чаби Алонсо се опита да замаже коментарите си пред списание "Шпорт Билд" преди дни, когато заяви, че германецът трябва да спечели Златната топка.

Още по темата

 

Доскорошният футболист на Реал Мадрид беше обвинен от някои испански медии, че бързо е забравил своите бивши съотборници на стадион "Сантяго Бернабеу", особено Кристиано Роналдо и Икер Касияс.

С изказването си по повод бъдещия носител на Златната топка Чаби е пренебрегнал именно Роналдо. В същото време Алонсо обяви Мануел Нойер за "най-добрия вратар, с когото съм играл", забивайки нож на дългогодишния си съотборник в Реал и Ла Фурия Икер Касияс.

"Наскоро казах, че ако Мануел Нойер или друг германски футболист спечели Златната топка, това ще бъде заслужена заради триумфа им на световното първенство", започна своя коментар Алонсо, цитиран от вестник "Дейли мейл".

"Но ако Кристиано Роналдо спечели отново отличието, това също би било справедливо, заради сезона, който той направи със спечелването на Шампионската лига. Той е най-добрият футболист, с когото съм играл."

"Моята идея беше да остана в Мадрид. Но когато чух за интереса на Байерн си казах, че трябва да помисля какво искам и къде ще съм щастлив."

"Бях в Мадрид пет години. Спечелихме Десетата, която преследвахме доста дълго време и с триумфа в ШЛ си свършихме работата."

"Или трябваше да продължа в Реал още няколко години, или да опитам нещо ново. Вече имах опит в Ла Лига и Висшата лига, затова за мен се откри страхотно възможност да дойда в Байерн."

"Бундеслигата става все по-силна и Байерн и един от топ-отборите на света. Имах нужда от свежо начало някъде. Това може да е последното предизвикателство в кариерата ми."

"От родния си Реал Сосиедад отидох в най-добрия отбор в Англия (б.р. Ливърпул), после в най-добрия отбор в Испания (б.р. Реал Мадрид), а сега - в най-добрия германски отбор. Кариерата ми е красива", допълни Алонсо.