Дълбоката резерва на Байерн Мюнхен Пепе Рейна е с основна заслуга за гръмката победа с 6:1 над Порто снощи.

Още по темата

 

Сензационното изказване направи офанзивният полузащитник на баварците Томас Мюлер, който вкара четвъртия гол за своя тим, а освен това подаде за двата гола на Роберт Левандовски.

"Пепе Рейна беше нашият вътрешен човек, който ни информира за противника. Той игра срещу Порто миналия сезон с Наполи и ни каза, че трябва да очакваме напълно различен отбор на реванша", поясни Мюлер.

"ние трябваше да направим промени в атаката си и го сторихме. Снощи успявахме да намираме много повече свободни пространства в последната третина на терена. През второто полувреме пресата ни не се получаваше толкова добре, защото бяхме уморени от първото полувреме."

"А какво ще кажете за попадението ми? Беше изстрел от абсолютна световна класа, нали? Треньорът на втория отбор ми беше казал, че ако не зная какво да сторя с топката, по-добре да я ритна към вратата. Това и сторих", самоиронизира се Томас, който отбеляза след рикошет.

Той коментира е скъсаните панталони на треньора си Гуардиола: "Италианските шивачи правят панталоните много тесни и затова панталонът на Пеп се скъса".

"Трудно е да намерим думи за победата ни. Великолепно! Нямаше как нещата да се развият по-добре за нас. Ние предизвикахме късмета си. Поздравявам целия отбор, представянето ни беше феноменално. Когато сме опрени до стената, може да се получи и нещо хубаво", допълни Мюлер.