Бившият треньор на Байерн Мюнхен Феликс Магат разкритикува наставника на германския първенец Пеп Гуардиола за методите му на работа.

Още по темата

 

Според взискателния Магат неговият колега е сложил прът в колелата на перфектно работещата машина на Юп Хайнкес. Мнение, което към момента се споделя от все повече привърженици на баварския колос.

"Не мога да разбера защо Гуардиола тръгна срещу разума и се опита да революционизира един добре функциониращ отбор", сподели Магат пред мюнхенския вестник "tZ".

"Неговата задача беше да държи отбора в пътя след спечеления требъл под ръководството на Юп Хайнкес и да прави малко промени."

"Вместо това, той промени играта и чрез взетите от него решения относно позициите на играчите се погрижи за създаването на безпокойство в съблекалнята. Това е опасно."

Магат коментира и ситуацията в Борусия Дортмунд, който към момента не счита за конкурент на баварците.

"За конкуренцията основната задача ще е да се доближи до Байерн, но няма отбор, който е на тяхното ниво в Германия. Зад баварците виждам Волфсбург, Гладбах и Леверкузен."

"На Томас Тухел ще му бъде трудно като наследник на Юрген Клоп. Той ще бъде сравняван във всичко със своя предшественик и не зная дали ще го приеме."

"Всичко зависи от това дали ще постигне успехи. Според мен Дортмунд ще запише добър старт на сезона. Голямата сила на Борусия е, че клубът е много силен."

"Дори и кризата от първата половина на миналия сезон не дестабилизира клуба и не създаде безпокойство тогава. В моите очи Тухел е една хитра лисица."

"Да си вземеш почивка в професията за една година и нова мода, която се налага. Това го направи интересен и ухажван от клубовете. Преди години аз направих грешката веднага да отида от Шалке във Волфсбург и нямах достатъчно енергия", добави Магат.