Треньорът на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти увери, че е провел много сериозен разговор с Франк Рибери, който не спира да показва буйния си нрав на терена.

В неделя французинът удари на два пъти с лакът Феликс Паслак от Борусия Дортмунд, в мача за Суперкупата на Германия. Рибери се размина само с  жълт картон, показан от рефера Тобиас Велц, но дори шефът на съдиите в Германия разкритикува решението на арбитъра.

"Поговорих си с него. И вярвам, че ме е разбрал много добре. Такива действия са опасни и не трябва да прибягва до тях", отсече Анчелоти.

Според медиите в Германия италианецът е имал доста сериозен разговор с крилото още след контролата с Интер, спечелена с 4:1 в САЩ. Тогава Рибери срита Фелипе Мело без топка, но отново му се размина.

Във финала за Купата на Германия срещу Дортмунд през пролетта пък  Рибери бръкна в окото на Гонсало Кастро, но също получи само жълт картон. 

Тези дни и капитанът на Байерн Филип Лам разкритикува Франк: "Казах му, че е по-добре да държи ръцете си около тялото. Вярвам, че го е разбрал и се надявам тези неща да не се случват занапред, но не мога да го гарантирам".