На крилото на Байерн Мюнхен Франк Рибери му се насъбра много само за 24 часа. След като беше порицан публично от изпълнителния директор Карл-Хайнц Румениге за критиките си към Пеп Гуардиола, ушите на французина бяха "издърпани" и от треньора му Карло Анчелоти.

Италианецът не остана доволен от гаменското поведение на Франк в снощната контрола с Интер, завършила 4:1 за баварския колос. Рибери беше един от най-добрите на терена, записвайки гол и асистенция, но отново показа буйния си нрав.

Той беше спънат от Фелипе Мело и по-късно тръгна да си връща, ритайки футболиста на "нерадзурите" без топка. Това изобщо не се хареса на Карлето и той разкритикува капитана си в този мач на пресконференцията.

"Не обичам футболисти, които се държат по този начин на терена. Казах му го лично и му обясних, че трябва да престане с тези неща. Той се съгласи с мен. Направих го капитан за мача, а един капитан не може да се държи по този начин. Дори да е имало провокация към него, това няма никакво значение", обясни Карло.