Легендата на Байерн Мюнхен Хасан Салихамиджич се завърна в клуба едва миналия месец като спортен директор, но вече забрани пушенето дори на треньора Карло Анчелоти. 

Германската телевизия Sport1 разкри правилата на бившия полузащитник, от които треперят и най-големите звезди в съблекалнята.

Президентът Ули Хьонес не скри задоволството си от стягането на дисциплината и похвали служителя си: "Още в първия ден на работа в клуба Хасан размаха пръст повече, отколкото Матиас Замер за една година. Това е добре за всички. Така си представям профила на един спортен директор".

Салихамиджич изисква дисциплина и чувство за отговорност. Всеки футболист трябва сам да почиства мястото си в съблекалнята. Няма да се позволява наличието на разхвърлени дрехи или вещи.

Кратките пътувания в чужбина в почивните дни са строго забранени. Покрай мачовете на националните отбори лично спортният директор е позволил на Франк Рибери и Хави Мартинес да пътуват в чужбина.

Край на пушенето в зоната около съблекалнята. Причината е, че Хасан е спипал фитнес треньора Джовани Маури да се наслаждава на тютюна в тунела към съблекалнята.

"Това е добре за здравето. Моята жена е щастлива, че най-после няма да пуша", коментира треньорът Карло Анчелоти. 

Салихамиджич смени един от физиотерапевтите. Става дума за близкия до Джером Боатенг Кристиан Хуун. На негово място беше взет Хелмут Ерхард.

Нито един трансфер няма да става без съгласието на спортния директор. Интересното е, че заповедта е одобрена от Ули Хьонес. Също така Хасан е пряко отговорен за скаутското звено в клуба.