Бившият футболист на Байерн Мюнхен Хасан Салихамиджич е новият спортен директор на германския шампион, подписвайки договор до лятото на 2020 година.

Така той заема овакантения от Матиас Замер пост през лятото на миналата година. Известният като "Брацо" босненец носеше екипа на баварците от 1998 до 2007 година и спечели всеки един значим трофей.

Той ще свързващото звено между отбора и ръководството. Преди да бъде представен пред медиите Хасан се е срещнал с треньора Карло Анчелоти, екипа му и всички футболисти.

"Още когато преди 19 години подписах договор като футболист на Байерн, за мен това не беше нормален работен договор, а семейна връзка. Винаги съм се идентифицирал с клуба. По-късно отидох в Ювентус, но винаги съм знае, че ще се върна тук", сподели Салихамиджич.

"Когато ми се обадиха Ули и Карл-Хайнц и ми предложиха работата, аз веднага отговорих, че ще го направя с удоволствие. Познавам структурите на клуба. Като играч винаги давах 100% от себе си и ще го правя като спортен директор - 7 дни в седмицата, 24 часа на ден. Наистина се радвам много на новото предизвикателство", каза още Брацо.