Почетният президент на Байерн Мюнхен Франц Бекенбауер напълно подкрепи наставника на Борусия Дортмунд Юрген Клоп за бурната реакция на специалиста в мача срещу Наполи от Шампионската лига, загубен от германците с 1:2.

Ексцентричният треньор не скри гнева си към четвъртия рефер малко след първия гол на италианците, защото защитникът Невен Суботич не бе пуснат в игра, след като получаваше медицинска помощ заради аркада.

Клоп бе изгонен от главния съдия, а след срещата все пак намери сили да се извини за поведението си. Все още не е ясно дали той ще бъде наказан за един или за два мача от УЕФА.

"На мястото на Юрген Клоп аз самият щях да реагирам по абсолютно същия начин", отсече дипломатичният Бекенбауер пред репортери в Мюнхен.

"Дали четвъртият съдия е усетил заплаха от Клоп? Навярно е така, защото португалецът е един дребосък и срещу него се изправя Юрген, който е висок 1.95 метра."

"Четвъртият съдия сигурно е почувствал страх заради разликата в ръста между двамата. Но все пак не се стигна толкова далеч", добави още Франц Бекенбауер.