Спряганият за сигурно ново попълнение на "Левски" Даниел Наумов се отдалечава сериозно от "Герена". Вратарят е пред трансфер в "Кайзерслаутерн".

Бившият треньор на "лаутерите" и на самия страж в ЦСКА 1948 Красимир Балъков съдейства за сделката. Германският тим предлага много по-добри финансови условия на национала. Двете страни са близо до постигането на договорка, след като отпадна най-голямата пречка пред трансфера, пише „България Днес“. Тя беше изпадане на "Кайзерслаутерн" от Втора Бундеслига. Тимът успя да се спаси, след като събра четири точки повече от последния под чертата "Веен" кръг преди края на първенството.

"Лаутерите" имат още един коз в преговорите с Наумов. Те си осигуриха и участие в Лига Европа следващия сезон. Играчите на Фридхелм Функел са голямата изненада в Купата на Германия, като достигнаха финал. В двубоя за трофея ще се изправят срещу шампиона "Байер" (Леверкузен). Според регламента дори и да загубят, получават евроквота като финалисти.

 

Наумов е сред най-добрите вратари в България в последните години. След серия добри игри за ЦСКА 1948 достигна и до националния отбор. След отказа му да продължи договора си с "червените" бе изваден от състава за целия пролетен дял на първенството. Настоящият му контракт е до 30 юни. Така Наумов ще премине в следващия си отбор като свободен агент.

"Левски" се опитва да го привлече след серията вратарски грешки този сезон и предстоящото пенсиониране на Николай Михайлов. Наскоро мнозина обявиха, че Наумов е сигурен за "Герена". Стражът обаче най-вероятно ще предпочете офертата на "Кайзерслаутерн". Затова "сините" в момента са в трескаво издирване на нов страж. Със задачата да се намери класен нов играч на тази позиция се е наел и треньорът на вратарите Божидар Митрев. "Левски" вече удари на камък с Динко Хоркаш, който разтрогна с "Локомотив" (Пд).

Наумов от своя страна няма да е първият българин в "Кайзерслаутерн". Мариян Христов стана шампион с "лаутерите" през 1998 година. Халфът и до днес е единственият роден футболист, вдигал титлата в Германия. Екипа на тима преди време носи и бившият национал Илиян Мицански. Освен Балъков треньор там е бил и Илия Груев, който беше негов помощник. По-късно бе такъв и на Коста Руянич.