Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп не скри разочарованието си след загубата с 1:3 от Волфсбург във финала за купата на Германия. Специалистът напуска "жълто-черните" без трофей в последната от седемте романтични години на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Още по темата

 

"Разочарованието е огромно. Ние изиграхме добър мач и като цяло задържахме темпото си на игра високо през цялото време. Но в защита бяхме зле, допуснахме глупави голове", сподели Клоп след мача.

"Преди почивката можехме да намалим резултата на 2:3. Навярно можехме да получим дузпа в ситуацията с Обамеянг. Тази дузпа можеше да се даде. Навярно трябваше да се свири."

"Реферът не е този, който реши мача, но той ми се видя доволен от своето представяне на финала. Това е лудост. Как можеш да се развиваш в такъв случай?!"

"След почивката имахме положенията да се върнем в мача. На полувремето имах усещането, че ще успеем. Смятах, че ще превърнем двубоя в спектакъл. Но като цяло нямахме късмет в положенията си."

"Не обвинявам Лангерак за първия им гол. Налдо има удар на кон, не можеш да хванеш топката. Не видях грешка на Мич в тази ситуация. Сега идва болката от раздялата с клуба, това боли много. Тъкмо благодарих на моите футболисти."

"На банкета за края на сезона ще благодаря на много хора, на които не съм им благодарил заради това, че досега мислех изцяло за този мач. Честито на Волфсбург! Животът продължава", добави Клопо.