Байерн Мюнхен финализира трансфера на капитана на Борусия Дортмунд Матс Хумелс.

Бранителят подписа договор за 5 години с "баварците", а новината бе потвърдена от клубния сайт на тима. Очаква се мюнхенци да платят сума от рода на 38 милиона евро за бранителя.

С този трансфер Хумелс става едва петият играч в историята, който преминава от Борусия в гранда от Мюнхен. Преди това трансфери по тази ос направиха Томас Хелмер, Торстен Фрингс, Марио Гьотце и Роберт Левандовски.

Този трансфер бе напълно очакван, тъй като още преди две седмици двата отбора постигнаха споразумение. Интересно е да се припомни, че Матс е юноша именно на Байерн.

"За нас е удоволствие да приветстваме Матс Хумелс обратно в Байерн", обяви изпълнителният директор на тима Кале Румениге.

"Ние го взимаме не само като защитник и като играч от световна класа, но и като футболист, който не се страхува да поема отговорност, а освен това е наш юноша. Желаем му да направи успешно европейско първенство", добави той.

Самият Хумелс призна, че му е било доста трудно да напусне Дортмунд.

"Разбира се, че напускането ми на Борусия бе трудно за мен. Определено обаче съм много развълнуван от трансфера ми в Байерн", каза той пред официалния сайт на клуба.