Байерн Мюнхен вади тежката артилерия на трансферния пазар още преди края на сезона, за да излекува раните си от третото си поредно отпадане на полуфинал в Шампионската лига. 

След като по-рано днес беше съобщено привличането на Ренато Санчес от Бенфика, германският шампион официално обяви и преминаването на Матс Хумелс от Борусия Дортмунд. Договорът му е до 2021 година.

"Много се радваме, че Матс Хумелс реши да избере Байерн Мюнхен. Матс е един от най-добрите централни защитници в света и с него качеството на отбора ни става още по-голямо", коментира изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге.

Според списание "Шпорт Билд" и вестник "Билд", Байерн и Дортмунд са постигнали сделка още преди дни. Сумата за правата на Хумелс е повече от впечатляваща. Тя ще варира между 35 и 38 милиона евро.

В Мюнхен Хумелс ще се събере с Марио Гьотце и Роберт Левандовски, с които бяха заедно на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Както е известно, Хумелс става част от академията на Байерн още на 6-годишна възраст и остава в Мюнхен до 2008 година. Той първо играе като преотстъпен в Дортмунд, а един сезон по-късно парафира с "жълто-черните", носейки капитанската лента през последните две кампании.