Новият полузащитник на Борусия Дортмунд Микел Мерино смята, че неговият съотборник Пиер-Емерик Обамеянг би паснал отлично в редиците на любимия му Реал Мадрид. Двата тима излизат един срещу друг утре на стадион "Сигнал Идуна Парк", в мач от груповата фаза на Шампионската лига.

"Обамеянг е като куршум! Знаех го и преди да бъда пускан като защитник, но когато трябва да защитаваш срещу него в ролята на бранител, това ти става ясно много по-добре", коментира Мерино пред Goal.com.

"И не става дума само за неговата скорост, но и за движенията и завършващия удар. Той е топ-футболист. Дали би паснал в Реал Мадрид? Нападателите на Реал са там, за да вкарват и правят разликата. Обамеянг умее това. Разбира се, че би паснал там."

"Борусия Дортмунд се намира в много добър момент, може би в най-добрия момент напоследък. Ние вкарахме много голове в последните двубои. Искаме да печелим още от самото начало, правейки силен старт. Реал е един от най-големите отбори в света и затова не можем да си позволим отпускане срещу тях", добави испанецът.