Борусия Дортмунд и Реал Мадрид завършиха 2:2 в динамична и зрелищна в среща от група "F" на Шампионската лига, играна на стадион "Сигнал Идуна Парк". Така "белия балет" остана без победа в Дортмунд и в шестия си мач тук.

Европейският първенец откри резултата четвърт час след началото чрез Кристиано Роналдо, получил подаване с пета от Гарет Бейл. Малко преди почивката Пиер-Емерик Обамеянг изравни, възползвайки се от колеблива намеса на вратаря Навас и щастлив рикошет в тялото на Рафаел Варан.

В средата на второто полувреме Варан се реваншира и вкара втория гол за мадридчани в срещата, като секунди преди това Карим Бензема разтресе и двете греди. Три минути преди края на редовното време влезлият като резерва Андре Шюрле изравни с топовен изстрел и донесе заслужена точка за своя тим.

Двата отбора събраха по 4 точки в своята група, но Борусия Дортмунд е на върха заради по-добрата си голова разлика.


Двата тима се захапаха още от първите секунди и срещата протичаше на изключително високи обороти. Реал получи пряк свободен удар във втората минута и Кристиано Роналдо стреля силно, но Роман Бюрки успя да боксира. После топката се отби в страничната греда, но съдийската бригада маркира очевидната засада.

Веднага след това и домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар. Гонсало Кастро застана зад топката и въпреки голямата дистанция от вратата, стреля опасно в левия ъгъл. Кейлор Навас обаче внимаваше и успя да боксира. 

Не след дълго Кастро получи подаване по земя отляво и стреля от движение, но се получи рикошет в тялото на противник и акцията приключи. В доста спорна ситуация Кристиано Роналдо игра с ръка около дъгата при удар към вратата му, но реферът Клатънбърг сбърка и даде знак играта да продължи.

Борусия натисна и отправи истински снаряд чрез Пиер-Емерик Обамеянг, но Навас успя да боксира. След това и Осман Дембеле шутира мощно, но кълбото профуча малко над целта. На отсрещната врата Кристиано изведе Карим Бензема сам срещу вратаря, но французинът се подхлъзна.

В 17-ата минута Реал откри резултата. чрез Кристиано Роналдо. Гарет Бейл получи в наказателното поле и чукна с пета назад. Топката мина между краката на Гинтер и се озова по щастлив начин у Кристиано, който стреля по диагонала и матира Бюрки.

В средата на първото полувреме Дембеле получи от Обамеянг в наказателното поле, излъга защитник и пак би с левачката, но отново над напречната греда заради лек рикошет. Преди да изтече половин час игра Обамеянг нацели гредата, но съдиите правилно маркираха тънката засада.

В 43-ата минута Борусия също вкара на късмет. Рафаел Герейро стреля точно, но не чак толкова силно от пряк свободен удар. Навас реши да боксира, но насочи топката право в тялото на един от най-добрите на терена Рафаел Варан. Топката се върна към голлинията и Обамеянг вкара на празна врата един от най-лесните голове в кариерата си.

В добавеното време на първата част топката отново се озова във вратата на домакините, но голът с глава на Кристиано правилно не беше зачетен заради очевидна засада.

Борусия създаде първа опасност в началото на второто полувреме - Осман Дембеле отново финтира и стреля, но пак над вратата. Посвле Обамеянг залъга защитник и отправи фалцов удар в десния ъгъл, но навас парира.

Един час след началото на мача Кристиано получи удобна възможност и стреля с глава, но не успя да осъществи добър контакт и кълбото излезе спокойно в аут. После Бензема засече подаване отдясно, но би слабо. В средата на втората част се откри възможност и за Бейл, но след удара му с глава топката мина над напречната греда.

В 68-ата минута Реал отново поведе. Кристиано центрира в пеналта, където Бензема засече и топката се отби в страничната и напречната греда, за да подаде у Рафаел Варан. Той изпревари бранител и вкара в опразнената врата.

Борусия можеше да отговори веднага - Серхио Рамос не изчисти добре и Рафаел Герейро стреля мощно от петнайсетина метра, но Кейлор Навас успя да спаси! Малко по-късно влезлият като резерва Андре Шюрле стреля по диагонала, но Навас изби с върха на пръстите си.

Кристиано Роналдо пробва удар по диагонала с левия крак, но Роман Бюрки успа да боксира в корнер. На отсрещната врата Кристиан Пулишич напредна и стреля, но Навас спаси. Последва снаряд на Емре Мор, но вратарят отново се намеси!

В 87-ата минута Пулишич центрира в наказателното поле за Обамеянг, но неговата задна ножица не се получи. За щастие на Борусия топката се озова у Андре Шюрле, който препарира Навас с тупалка с левия крак - 2:2!

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/hMkJcK2PuUM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Реал Мадрид можеше да си върне аванса в резултата и да стигне до успеха във втората минута на добавеното време, но в последния момент топката беше избита в корнер пред погледа на Бейл.


Борусия Дортмунд - Реал Мадрид 2:2

0:1 Кристиано Роналдо - 17'
1:1 Пиер-Емерик Обамеянг - 43'
1:2 Рафаел Варан - 68'
2:2 Андре Шюрле - 87'

 

Борусия Дортмунд: Бюрки, Сократис, Гинтер, Пишчек, Шмелцер, Вайгъл, Кастро, Гьотце (Шюрле - 58'), Герейро (Мор - 79'), Дембеле (Пулишич - 73'), Обамеянг 

Реал Мадрид: Навас, Варан, Рамос, Данило, Карвахал, Модрич, Кроос, Хамес (Ковачич - 69'), Бейл, Кристиано, Бензема (Мората - 89')