Голямата звезда на Борусия Дортмунд Марко Ройс коментира пред списание GQ трудностите, през които е преминал с контузиите в кариерата си. В момента техничарят лекува скъсани коленни връзки, след като пропусна Мондиал 2014 и Евро 2016 заради скъсани на връзки в глезена и контузия в аддукторите.

"Поредната контузия ме измъчва не само физически, но особено психически. Най-трудното е по време на рехабилитацията, защото си сам. След три седмици ми писна. Това е брутален ментален тест, защото работиш сам", започна нападателят.

"Ние топ-футболистите печелим много пари и затова трябва да приемем високата цена, която плащаме със здравето си. Бих дал всичките си пари, за да съм здрав и да си върша работата и да правя това, което обичам - да играя футбол."

"Плаках още на полувремето във финала за Купата, след като получих контузията. Както и 2-3 дни след това. Щях да съм развалина без приятелката ми Скарлет Гартман, семейството и приятелите ми. В тежки времена се вижда кой е до теб."

"Футболният Бог невинаги е справедлив, но аз не му се сърдя. Нещата са такива, каквито са. Скоро очаквам отново да бъда на терена и ще се опитам да правя фурор", добави Ройс.