Ивайло Пенев си иска обезщетение от 1 милион евро от „Динамо“ (Загреб). Шампионът на Хърватия настоява на секундата да уволни българския треньор, съобщава вестник „Вечерни лист“. Причината е, че под ръководството на Петев „Динамо“ няма да е шампион за първи път от 11 години.

За треньора това ще е второ напускане за 6 месеца. Преди това Петев абдикира от националния отбор след серия слаби резултати, за да се вдигнат „лъвовете“ при Петър Хубчев..

Петев обаче е обявил пред шефовете на „Динамо“, че няма да си тръгне без изплащане на всички заплати до края на договора. А той е за три години. Треньорът претендира за около един милион евро неустойка. Шефъг Здравко Мамич, който беше най-големият почитател на Петев, е готов да плати само част.

Чашата на търпението в „Динамо“ преля, след като тимът падна с 1:2 като гост на „Славен“ (Копривница). Това бе второ поражение след 0:2 в голямото дерби от „Хайдук“ (Сплит). Но за разлика от други години „хайдуците“ не се борят за титла, а са на осем точки зад Риека и първото място.

Реално „Динамо“ няма повече шанс да се бори за титлата. Големият фаворит този сезон е „Риека“, който води с осем точки аванс шест кръга преди края. Затова и „Динамо“ иска веднага да се раздели с Петев, за да може новият треньор да си подготви отбора през лятото. При българския треньор хърватският гранд не успя да вкара нито един гол в Шампионската лига през есента, не успя да стигне като трети и за Лига Европа.