Димитър Димитров-Херо и Стойчо Младенов записаха победи начело на своите отбори в казахстанското първенство днес, докато Станимир Стоилов начело на Астана за втори пореден мач трябваше да се задоволи с равенство.

Иртиш на Димитър Димитров прекъсна серията от четири поредни мача без успех и се наложи с 1:0 при гостуването на последния Шахтьор Караганди. Павлодарци събират 20 точки и се придвижиха на 3-о място в класирането след 12 изиграни срещи. Кайрат е след тях със 17 и гостуване утре на Атирау.

Грузинският бранител Лаша Двали вкара още в 4-ата минута след подаване на Стефан Живкович. Станимир Стоилов и Астана трябваше да преглътнат равенството 1:1 при визитата на коравия отбор на Тобол, където преди две седмици и Иртиш на Херо се задоволи само с 0:0.

"Съдбата на днешния мач беше решена от две грешки в защита, заяви Стоилов след равенството 1:1. Неговият отбор има 24 точки на върха, с 2 пред Ордабасъ, за който цял мач игра Преслав Йорданов. Българският нападател не успя да се разпише при успеха на своя тим с 3:0 над Акжайк.

Според медиите в Казахстан обаче, тоболци са пропуснали победата, след като са открили резултата в 71-ата минута чрез Шчеткин. Топ-стрелецът на Астана Жуниор Кабананга изравни четири минути след това.

Стойчо Младенов, който имаше четири загуби в последните си пет мача, измъкна щастлива победа с 3:2 над намиращия се на предпоследното 11-о място Актобе. Успехът дойде с гол на Максат Байжанов в 94-ата минута. Тимът на Младенов е на 6-а позиция с 15 точки.