Андрей Гълъбинов вкара гол и игра много силно за своя отбор Дженоа при победата с 3:2 в гостуването на Каляри в Серия "А".
 
Българинът откри резултата още в 8-та минута, след като се откъсна зад защитата на съперника. Той се възползва от хубав извеждащ пас на Адел Таарабт и вкара сам срещу вратаря.
 
В 35-та минута се получи нещо подобно. Гълъбинов отново бе изведен зад отбраната и стигна до топката на границата на аута. След това я подаде на Таарабт. Мароканецът направи красиво двойно подаване с Лука Ригони и отбеляза за 2:0.
 
В 48-та минута Леонардо Паволети с глава върна един гол за Каляри. Той се възползва от центриране на Паоло Фараго отдясно. 
 
Самият Лука Ригони в 75-та минута реши мача в полза на тима на Гълъбинов. След центриране от корнер халфът вкара с глава.
 
В 79-та минута Жоао Паоло върна още един гол за домакините от дузпа, за да намали изоставането на 2:3. Това обаче не се оказа достатъчно и Каляри загуби.
 
С победата Дженоа излезе от зоната на изпадащите и вече е на 16-та позиция с 5 точки. Каляри остава 13-ти с точка повече.