Ювентус загуби втори пореден мач в Шампионската лига, като отстъпи 0:1 на Олимпиакос в Атина. Бианконерите остават само с 3 точки след първите три мача и са на третото място в група А.

Старата госпожа остава без успех като гост в турнира от 20 месеца насам. Бианконерите не играха лошо, но срещнаха вратар, който направи невероятен мач. Роберто извади половин дузина положения на вратата на Олимпиакос.

Единственият гол в мача падна в 35-ата минута. Вкара го Пайтим Касами. Андреа Пирло загуби топката в средата на терена и Митроглу изведе Касами в чиста позиция, за да може швейцареца да преодолее Буфон.

След паузата Ювентус имаше поне 4-5 чисти положения за гол, но всичките бяха спасени от вратаря Роберто. В един от случаите той изби удар на Мората в гредата. Вратарят се нареди до Хансен (Нордселанд) и Виланд (Копенхаген), които създадоха много проблеми на Юве в последно време в Шампионската лига.

За Олимпиакос това беше пета поредна победа у дома в Шампионската лига. В последните 4 сезона от Атина с празни ръце си тръгнаха Борусия Дортмунд, Арсенал (2 пъти), Бенфика, Манчестър Юнайтед, Атлетико Мадрид и сега Юве.


Ювентус не беше побеждавал при гостуване в Шампионската лига от 20 месеца. Последният успех далеч от Италия беше срещу Селтик в Глазгоу.

Треньорът Масимилиано Алегри върна в титулярния тим Артуро Видал, който не игра срещу Сасуоло. Голямата промяна бе в атака, където Алваро Мората беше предпочетен пред Фернандо Йоренте.

Домакините от Олимпиакос вече победиха Атлетико у дома, което беше четвърти пореден успех на свой терен в Шампионската лига, и искаха да сторят същото и срещу Юве. Без никакви проблеми с контузии, гърците изненадващо оставиха Ибрахим Афелай на пейката.

Подкрепяни от публиката на "Караискакис" домакините се хвърлиха напред още от началото. В 5-ата минута Масуаку проби отляво и центрира към Митроглу, който от наказателното поле стреля покрай вратата.

Веднага след това Домингес опита да се разпише от пряк-свободен удар, но Буфон се хвърли и изби в корнер.

Първото добро положение за Юве дойде в 12-ата минута. Мората отклони топката за Тевес, който от вратарското поле успя да преодолее вратаря Роберто, но не и Елабделауи, който от голлинията изби.

Постепенно Юве се окопити. Бианконерите успяха да вкарат топката във вратата на съперника, но гола бе отменен. Карлос Тевес се разписа от упор след един корнер, но попадението бе отменено заради засада.

Олимпиакос отвърна с хубав удар на Домингес. Той овладя на гърди и стреля силно, но покрай вратата. 10 минути преди паузата гърците поведоха.

Андреа Пирло загуби топката в средата на терена и Митроглу се възползва на контраатака, за да изведе Пайтим Касами, който с левачката не остави шансове на Буфон и реализира в близкия ъгъл. 

След паузата Пирло, който едва ли ще запомни с добро своя мач №99 в Шампионската лига, бе сменен от Маркизио. Олимпиакос обаче бе близо до второто попадение. Домингес финтира Бонучи и подаде към Касами, който от вратарското поле с левия крак не уцели вратата.

Алваро Мората можеше да изравни, но стража Роберто го спря. Испанецът се завъртя добре и стреля от упор, но вратаря на Олимпиакос спаси. Стражът на Олимпиакос спря и Тевес, който имаше отлична възможност. Роберто отрази с крак удара на аржентинеца от чиста позиция след пас на Видал.

В края Алегри пусна Перейра вместо Огбона и Юве заигра с 4-2-3-1. Вратарят на Олимпиакос Роберто обаче беше играча на мача. Той успя да спре удар на Погба, а след това и гредата му помогна. Мората стреля мощно след корнер, но Роберто изби топката в гредата.

 

ОЛИМПИАКОС - ЮВЕНТУС 1:0
1:0 Касами 35

ОЛИМПИАКОС: Роберто, Елабделауи, Ботиа, Абидал, Масуаку, Маниатис, Касами (90 Джанулис), Миливойевич, Домингес (83 Фустер), Н'Динга, Митроглу (68 Афелай)

ЮВЕНТУС: Буфон, Огбона (77 Перейра), Бонучи, Киелини, Лихтщайнер, Погба (87 Джовинко), Пирло (57 Маркизио), Видал, Асамоа, Мората, Тевес