Атлетико Мадрид постигна домакинска победа с 3:1 над Зенит в среща от Група "G" на Шампионската лига.

Домакините направиха стабилен мач, но въпреки това липсата на концентрация в някои моменти можеше да им изиграе лоша шега.

Миранда откри в 40-ата минута за домакините, но Хълк изравни в 58-ата. Шест минути след това Туран реализира за обрата на домакините. 

В 80-ата минута Лео Баптистао оформи крайния резултат.




Срещата започна с опити и на двата отбора да вземат превес. В 4-ата минута Арда Туран тества решителността на Лодигин, но стражът на гостите успя да спаси удара.

Две минути след това Хълк също пробва късмета си от дистанция, но неговият удар мина високо над гредата.

В 9-ата минута се създаде първата по-сериозна опасност в мача. Давид Вия обаче не успя да отправи удар от наказателното поле, макар да бе в много добра позиция.

Десетина минути след това отново Лодигин трябваше да се проявява, като спаси удар на Вия, вадейки топката в корнер. Нападателят стреля от дистанция, но нямаше късмет да вкара.

В 27-ата минута пък се създаде и най-сериозното положение от началото на мача. Коке пробва да прати топката в мрежата от десетина метра, като се намираше на перфектна позиция, но по някакво чудо не сполучи да вкара кълбото.

Пет минути след това Фелипе също пробва късмета си, но топката мина малко покрай гредата.

Все пак добрата игра на домакините даде резултат и в 39-ата минута Миранда откри за Атлетико.

След центриране той успя да играе с глава и прати топката във вратата на противника.

В самия край на полувремето Атлетико можеше да вкара втори гол, но Годин от отлична позиция в наказателното поле прати топката в аут.

Второто полувреме започна доста по-добре за гостите. В 57-ата минута Кержаков бе на косъм от гола, но Куртоа направи фамозно спасяване след удар с глава на нападателя.

Секунди след това Хълк се разписа с фамозно попадение и възстанови равенството.

Бразилецът отправи топовен удар от малко над 20 метра и не остави шансове на Куртоа да реагира.

В 62-ата минута Хълк можеше да направи обрата пълен, но нацели гредата след удар от фаул. 

Три минути след това Туран върна преднината на домакините, след като се оказа най-съобразителен при меле в наказателното поле на противника. 

Домакините можеха да убият интригата като вкарат трети гол, но Лодигин спаси страхотен удар на Вия.

В 80-ата минута Баптистао оформи крайното 3:1, след като бе изведен в наказателното поле и по много техничен начин пусна топката покрай вратаря. До края нямаше повече голове. 


АТЛЕТИКО - ЗЕНИТ 3:1
1:0 Миранда 40'
1:1 Хълк 58'
2:1 Туран 64'
3:1 Баптистао 80'

АТЛЕТИКО: Куртоа, Миранда, Хуанфран, Луис, Годин, Габи, Суарес, Туран (86 - Гарсия), Коке, Вия, Адриан (79 - Баптистао)

ЗЕНИТ: Лодигин, Ломбаертс, Ансалди, Хубочан, Нето (46 - Шатов), Дани, Зирянов (74 - Аршавин), Витцел, Смолников, Кержаков, Хълк