Реал Мадрид - Ювентус, мач от Група B на Шампионската Лига. Стадион "Сантяго Бернабеу", начало 21.45 часа.


Групата на Реал Мадрид:

Вратари: Касияс, Диего Лопес, Хесус
Защитници: Варан, Пепе, Рамос, Коентрао, Марсело, Карвахал, Арбелоа, Начо
Полузащитници: Ияраменди, Кедира, Модрич, Иско, Ди Мария, Касемиро, Бейл
Нападатели: Роналдо, Бензема, Мората, Хесе

Контузен: Чаби Алонсо


Групата на Ювентус:

Вратари: Буфон, Сторари, Рубиньо
Защитници: Киелини, Касерес, Огбона, Де Челие, Пелузо, Бардзали, Бонучи
Полузащитници: Пирло, Погба, Маркизио, Видал, Асамоа, Исла, Падоин
Нападатели: Тевес, Джовинко, Йоренте

Контузени: Пепе, Вучинич, Куалиарела, Лихщайнер


ПРОГНОЗА: Реал Мадрид посреща Ювентус във второто дерби между италиански и испански грандове в Шампионската Лига. Двубоят има доста сходства като този между Барселона и Милан.

Испанците се считат за фаворити в мача, още повече предвид домакинството си. Също както и двубоите между Барселона и Милан обаче, италианският тим е много неудобен съперник за Реал и затова изходът на двубоя съвсем не е ясен.

След някои колебания през миналия месец, Реал сякаш започва да навлиза в ритъм. Белите записаха три поредни победи, като най-вече последната срещу Малага през уикенда бе постигната с пълно превъзходство. Допълнителен бонус за Карло Анчелоти е завръщането на почти всички контузени футболисти. Гарет Бейл поигра няколко минути срещу Малага, а сега на линия е и Рафаел Варан. Единствено Чаби Алонсо е извън строя.

Ситуацията в Ювентус е малко по-сложна. Тимът претърпя горчива загуба с 2:4 от Фиорентина, при която "бианконерите" допуснаха три гола в последните петнайсет минути на мача. Това със сигурност е развалило настроението в тима, а освен това и срещата бе в неделя и така Юве имаше един ден по-малко за възстановяване от Реал преди пътуването за Мадрид.

Антонио Конте пък няма да може да разчита на някои важни футболисти в лицето на Мирко Вучинич, Фабио Куалиарела и Щефан Лихщайнер. Артуро Видал пък е под съмнение заради проблем в бедрото.

Дори и при това положение обаче Юве не бива да бъде отписван, тъй като играе много успешно срещу Реал. Италианският тим има три поредни победи в последните си три мача срещу мадридчани в Шампионската Лига. Именно успехът през 2008 година бе единственият като гост на Юве срещу Реал. От 9 мача италианците имат 5 победи, срещу 4 за Реал Мадрид.

Реал обаче играе много стабилно като домакин в последно време и няма загуба в 13 мача в Шампионската Лига, от които записа 11 победи и само 2 равенства. Същевременно испанците са отбелязвали гол вече в 27 поредни мача. Ювентус от своя страна няма победа в 4 поредни мача в Шампионската Лига.

Предстои двуостър мач, изходът от който зависи най-вече от това дали Реал ще заиграе своята игра. Ако това стане, предвид домакинството на белите е по-вероятно те да стигнат до успеха.

Резултат: 3:1