Новият шампион на Германия Байер Леверкузен не само спечели първата си историческа титла в Бундеслигата, но хората на Чаби Алонсо пренаписаха и историята на футбола в германския елит.

В последния 34-ти кръг „аспирините“ сразиха с 2:1 като домакини Аугсбург. Така те завършиха сезона без загуба, записвайки 28 победи и 6 равенства. С това феноменално постижение Леверкузен се превърна в първия отбор, който завърша сезона в Бундеслигата без поражение.

В първенствата от Топ 5 на Европа го е постигал само още един отбор – Арсенал във Висшата лига на Англия през сезон 2003/2004.

За статистиката попаденията за успеха забиха Виктор Бонифейс и Роберт Андрих. Първият откри резултата в 12-ата минута, а халфът подпечата победата след четвърт час. За гостите се разписа Мерт Комур в 62-ата минута.

Така Леверкузен финишира на върха с 90 точки. Аугсбур завърши 11-ти с 39 пункта.

Хората на Чаби Алонсо имат възможност да продължат да пишат история. Те вече регистрираха 51 поредни мача без загуба и държат рекорда в световен мащаб. Леверкузен има още 2 мача – финал за Купата на Германия срещу Кайзерслаутерн и финал в Лига Европа срещу Аталанта. При успех и двата сблъсъка те ще постигнат уникален требъл в историята на клуба.