Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан прие със смесени чувства нулевото реми при гостуването на Манчестър Сити, на "Етихад Стейдиъм". 


Младият специалист призна, че според него отборът му е заслужавал малко повече от това реми в този мач и същевременно изрази разочарованието си от факта, че тимът му пропусна голови шансове.

Макар да бе без голямата си звезда Кристияно Роналдо "белия балет" се представи на доста добро ниво при тежката визита и дори бе близо до успеха.

"Това бе доста тежък мач и не ни бе никак лесно, но ние се защитавахме много добре. Като цяло съм доволен от представянето ни, но съм и леко разочарован заради факта, че може би заслужавахме повече от това реми. Изпуснахме няколко добри положения. Яд ме е, че не успяхме да им вкараме", обяви той на пресконференцията след края на срещата.

"Винаги излизаме за победа и сега не бе по-различно. Този път късметът обаче не бе с нас. Кристияно? Той усети нещо на последната тренировка и не искахме да рискуваме със състоянието му, за да не се влоши. При Бензема ситуацията е друга. По време на самия мач той започна да се чувства все по-зле. Двамата са много важни за нас и не искаме да рискуваме с тяхното състояние".

Както е известно португалецът изненадващо не бе в групата, докато французинът бе заменен на почивката.

"Мисля, че след това реми шансовете все още са 50 на 50. Преди началото на мача си мислех точно това - шансовете са равни. Предстои реванш на наш терен и знаем какво можем у дома, но въпреки това очаквам битката да е до последно".