Галерия

Манчестър Сити и Реал Мадрид завършиха наравно 0:0 в първи полуфинален мач от Шампионска лига, игран на стадион "Етихад".

Двата отбора направиха много скучна среща, но "кралете" трябва да съжаляват, че не спечелиха, въпреки че играха без контузената си мега звезда Кристиано Роналдо, който е под въпрос и за реванша. В последните 20 минути гостите натиснаха и само феноменалните намеси на Джо Харт не им позволиха да си тръгнат с успеха от Острова.

По-лошата новина за Реал от резултата обаче е, че травмата на Карим Бензема се възобнови и той беше сменен още на почивката от Хесе Родригес. "Гражданите" също направиха принудителна смяна – Давид Силва получи разтежение и в 40-ата минута напусна терена. Реваншът на "Сантяго Бернабеу" и след седмица.


Мачът на "Етихад" започна скучно и първата добра възможност дойде в 13-ата минута. Гарет Бейл се справи с Гаел Клиши по десния фланг и центрира на точката за дузпата, където обаче Карим Бензема се размина с топката  не успя да нанесе решаващия изстрел.

След 20 минути игра уелската звезда на Реал беше изпусната, навлезе мощно в наказателното поле и реши да търси Безнема, въпреки че Лукас Васкес беше непокрит и пасът му беше пресечен.

В 25-ата минута Сити създаде първото си по-интересно положение в срещата. Марсело оголи зоната си, Кевин Де Бройне проби през нея и беше фаулиран от Пепе. Последва центриране в наказателното поле, където Кун Агуеро извърши фаул в атака.

В 38-ата минута домакините получиха голям удар, след като Давид Силва получи разтежение и беше принудително сменен от Ихаеначо. Секунди преди края на първото полувреме Пепе получи дълъг пас, овладя и намери Бензема, чийто удар беше твърде неточен.

Втората част започна добре за Сити и Агуеро стреля малко пред наказателното поле и топката профуча на сантиметри над горната греда. Секунди след това Бейл беше бутнат в наказателното поле и Реал поиска дузпа, но главният съдия Джунейт Чакър от Турция остана безмълвен. Първият точен инуудар дойде чак в 54-ата минута. Тогава Тони Кроос центрира от корнер, Серхио Рамос се измъкна и засече с глава, но право в ръцете на Джо Харт.

След почти час игра Агуеро беше изведен на чиста позиция, но реферът спря играта, тъй като аржентинският национал беше извършил нарушение срещу Даниел Карвахал. В 65-ата минута Кроос пробва да направи нещо по-интересно с далечен изстрел, който обаче не попадна в целта.

В 71-ата минута мачът най-накрая предложи напечен момент. След добра атака на испанците, Хесе получи в наказателното поле и засече с глава, след което кълбото кацна върху напречната греда. После Лука Модрич стреля от около 25 м, но мерникът му изневери.

В следващите минути Реал определено взе инициативата и четвърт час преди края Бейл проби отлично, обърна се и шутира в далечния ъгъл, но отново в аут. В 78-ата минута Харт спаси Сити! Кроос центрира от корнер във вратарското поле, където Каземиро засече мощно с глава, но вратарят на англичаните успя да избие с крак.

120 секунди по-късно испанците спечелиха фаул точно на границата на наказателното поле. Зад топката застанаха Кроос и Бейл, уелсецът отправи удар, но право в стената и топката излезе в корнер. След неговото изпълнение Харт направи спасяването на годината! Бейл отклони с глава към Пепе, който беше непокрит на 2 м пред голлинията и веднага отправи удар, който беше спасен от стража на Сити.

До края Навас спаси изстрел на Де Бройне от фаул и така развръзката остана за реванша.

Манчестър Сити – Реал Мадрид 0:0

Голмайстори: няма

Сити: Харт; Саня, Компани, Отаменди, Клиши; Фернандо, Фернандиньо; Де Бройне, Силва (40-Ихаеначо); Хесус Навас (77-Стърлинг); Агуеро
Мениджър: Мануел Пелегрини

Реал: Навас, Марсело, Рамос, Пепе, Карвахал, Кроос (89-Иско), Касемиро, Бейл, Модрич, Васкес, Бензема (46-Хес)
Треньор: Зинедин Зидан

Съдия: Джунейт Чакър (Турция)
Манчестър, ст.: "Етихад"
Жълти картони: Силва (Сити); Пепе, Карвахал (Реал)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/7pNvu0AsJK4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>