Голямата звезда на Барселона Лео Меси ще търси първи гол във вратата на легендата Джанлуиджи Буфон.

Тази вечер Ювентус гостува на "Камп Ноу" в сблъсък от груповата фаза на Шампионска лига и петкратният носител на Златната топка ще се опита най-накрая да преодолее смятания от мнозина за най-добър вратар в историята на футбола.

До момента Меси е излизал срещу Буфон три пъти, но и в трите случая не успява да му вкара гол. Първият път е през 2015 г., когато Барселона побеждава Юве с 3:1 на финала в Берлин. Меси не се разписа, но пък асистира на Луис Суарес, който вкара така важното попадение за 2:1 за каталунците.

Останалите случаи са от миналия сезон, когато "бианконерите" елиминираха Барса след 3:0 в Торино и 0:0 в ответната среща на "Камп Ноу". За сравнение големият конкурент на Меси за №1 на планетата – Кристиано Роналдо, има 7 гола в 5 мача срещу Буфон.

Меси имаше подобна серия и срещу Петър Чех, след като не успя да му отбележи, когато той пазеше в Челси. След това чехът премина в Арсенал и в деветия опит аржентинският гений най-накрая го прониза, при това два пъти. Това стана в края на февруари 2016 г., когато Барса победи с 2:0 "топчиите" насред Лондон в първи 1/8-финален мач от Шампионска лига.