Барселона – Ювентус, мач от 1-ия кръг на Група "D" на Шампионска лига, стадион: "Камп Ноу", начало: 21.45 часа наше време


Вероятни състави:

Барселона: Тер Стеген, Алба, Юмтити, Пике, Семедо, Иниеста, Бускетс, Ракитич, Дембеле, Меси Суарес
Контузени: Туран
Под въпрос: Рафина, Сержи Роберто
Наказани: няма
Треньор: Ернесто Валверде

Ювентус: Буфон, Сандро, Ругани, Бардзали, Де Шилио, Пянич, Матюиди, Коста, Бернардески, Дибала, Игуаин
Контузени: Маркизио, Кедира, Манджукич, Киелини, Хьоведес
Под въпрос: Сандро
Наказани: Куадрадо
Треньор: Макс Алегри

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Тази вечер е време за първия голям мач в Шампионска лига. Един срещу друг излизат два от големите фаворити в турнира Барселона и Ювентус, които през 2015 г. играха финал, спечелен от каталунците с 3:1 в Берлин. През миналия сезон италианският хегемон успя да вземе частичен реванш, след като елиминира испанския колос след 3:0 в Торино и 0:0 на "Камп Ноу".

Сега обаче и в двата отбора има промени. Барса е с нов треньор – Ернесто Валверде, а Неймар напусна в посока ПСЖ за рекордните 222 милиона евро. На негово място беше купен Осмам Дембеле от Борусия Дортмунд и френският национал дебютира срещу Еспаньол в събота с асистенция. 20-годишното крило влезе от пейката, но се очаква сега за първи път да започне титуляр за новия си отбор. Дилемата пред Валверде е свързана с централните защитници, където ще избира двама измежду Хавиер Масчерано, Жерар Пике и Самюел Юмтити. Домакините ще разчитат най-вече на Лео Меси, който срещу градския съперник наниза хеттрик.

На "Камп Ноу" Юве ще е коренно променен, сравнение с миналия сезон. Един от стълбовете в отбрана – оръжието, с което италианците елиминираха Барселона, Леонардо Бонучи напусна след скандал. Неговият партньор в сърцето на отбраната Джорджо Киелини също няма да играе, но заради контузия. Треньорът Макс Алегри има още сериозни кадрови проблеми, след като извън групата останаха Бенедикт Хьоведес, Сами Кедира, Клаудио Маркизио, Марио Манджукич, както и наказаният Хуан Куадрадо. Алекс Сандро имаше висока температура в последните дни, но се очаква да започне титуляр. От състава, направил 0:0 на "Камп Ноу", ще играят само петима футболисти.

През лятото Барса и Юве се срещнаха в контрола, спечелена от испанците с 2:1. Авторите на всички голове обаче няма да играят тази вечер – Неймар и Маркизио. Сблъсъкът ще бъде първи голям тест за Валверде в Шампионска лига, след като на домашната сцена той претърпя грандиозен провал – загубата с общ резултат 1:5 от Реал Мадрид за Суперкупата на Испания. В Ла Лига обаче носителят на Купата на Краля се представя чудесно и има пълен актив от 9 точки без допуснат гол – по 2:0 над Бетис и Алавес и 5:0 над Еспаньол.

От своя страна Юве претърпя много промени и в момента изглежда по-колеблив в защита, но и далеч по-опасен в атака. Това стана с привличането на Дъглас Коста и Федерико Бернардески, които за първи път ще започнат титуляри. От 3 кръга в Серия "А", торинци също имат 9 точки и са вкарали впечатляващите 10 гола. Срещу Каляри (3:0), Дженоа (4:2) и Киево (3:0) обаче се забелязаха доста пробойни в защита, което срещу Меси и компания ще е пагубно.

За това нашата прогноза е успех за Барса, но и двата отбора ще вкарат гол.

Прогноза: Барселона – Ювентус 2:1

Прогнозирайте мачовете от Шампионска лига ТУК и печелете награди!