Една от големите звезди на Челси Франк Лампард може да последва своя бивш съотборник Дидие Дрогба в китайското първенство.

Според информации на "Goal.com" халфът е получил доста апетитно предложение от неназован китайски клуб да заиграе в неговите редици.

В случай, че Лампси приеме офертата, тогава той ще прибира внушителните 230 хиляди паунда седмично, което прави над 12 милиона в английска валута годишно.

Засега обаче позицията на Лампард е твърда и той има желание да продължи да играе в Челси и да се състезава на най-високо ниво.

Още не е ясно кой е точно китайският клуб, който е предложил солидната оферта на полузащитника.

Само три отбора от китайското първенство обаче разполагат с такива средства, че да си позволят да плащат подобни суми на своите играчи.

Това са Далиен Шиде, Гуанжоу Евъргранд и Шенхуа Шанхай.

Смята се, че е твърде вероятно клубът, отправил офертата, да е Далиен. Отборът вече показа, че се цели в големи имена и изяви готовност да вземе в състава си Сейду Кейта от Барса и да му плаща между 150-180 хил. паунда седмично.

Гуанжоу по принцип няма трансферна политика да привлича чужденци, минали 30-те години, а пък в Шанхай вече играят Анелка и Дрогба.