Фернандо Торес се надява да пренесе головата си форма и във Висшата Лига. Испанецът вкара един от головете при победата с 2:0 над Суиндън за купата на Лигата.

Така той запази традицията да бележи често в турнири за различните купи. Испанецът се разписа за Суперкупата на Европа срещу Байерн, а преди това вкара и на финала на Лига Европа при победата над Бенфика. Така през миналия сезон той бе голмайстор на тима си, въпреки че вкара само 8 в първенството.

На телевизионното интервю веднага след мача, журналистът отбеляза, че Торес е можело да вкара и повече голове в мача. Испанецът обаче не разбра коментара и помисли, че става въпрос за предстоящите му голове през сезона.

"Надявам се. Доволен съм от гола, от асистенцията, от здравата работа като цяло. Предстоят много трудни мачове, така че се надявам да продължа да вкарвам", заяви Торес.

Запитан за това, че вкарва много голове в мачовете за различните купи, Торес отговори:

"Просто през последните два сезона играя повече за купите, отколкото във Висшата Лига и затова вкарах повече голове за купите, отколкото в първенството".

"Надявам се да имам шанса да играя повече във Висшата Лига и да вкарам повече голове. Знаем, че сезонът е дълъг и ще имаме шансове да играем във важни мачове. Имаме голям състав и всички ще бъдем използвани".

"Имаме 25 силни играчи в състава и е трудно да играеш в голям отбор. Може само да продължим здравата работа и ще бъдем в плановете на мениджъра".