Най-успешният клубен треньор Аспарух Никодимов коментира възникнала­та дискусионна ситуация между ЦСКА и националния селекционер Ивайло Петев. Наставникът на „лъвовете” заяви, че претенциите на армейците да имат свои играчи в представителния отбор са смешни. Паро оба­че е на друго мнение.

„Петев никак не беше прав да пренебрегва ЦСКА, не трябваше да го прави. Не мисля, че е смешно да се повикат играчи от ЦСКА. Даже така той леко обиж­да клуба. Според мен Прес­лав Йорданов и Костадин Хазуров си заслужиха място в селекцията със своите изяви през сезона. Нека да напомним, че Преслав през миналия сезон игра за Локо (София), който завърши тре­ти в А група, а Хазуров дъл­го време беше в чужбина, и то с известен успех", каза Никодимов пред "Тема Спорт".

"Има и нешо друго - игра­чи като Преслав и Хазуров са с доста по-богат опит от някои от повиканите в момента. Например Тони Тасев и Янис Карабельов имат по 20 участия в А гру­па, но са в селекцията. А Преслав и Хазуров са с по над 150 мача в професио­нални дивизии. Вярно, сега съперниците им са по-сла­би, но това нищо не означа­ва. ЦСКА при настоящата ситуация е напълно профе­сионален клуб и не е с нищо по-зле от тези в А група", добави Аспарух Никодимов.

Любопитно е да се отбе­лежи, че играчите на ЦСКА вчера не бяха събрани на ла­гер за мача с Чико Бяга. Това се случва за първи път през сезона. Треньорското ръко­водство е преценило, че ня­ма смисъл да събира отбора за нощувка в хотел преди двубоя с Чико Бяга и футбо­листите останаха по домо­вете си. Те ще проведат тренировка на "Армията" днес от 10:00 часа, след кое­то ще имат обяд и почивка в хотел.