Дунав - ЦСКА-София, мач от 6-ия кръг на Първа лига, стадион "Лудогорец Арена", тази вечер от 21:15 часа

Вероятни състави:

Дунав: Луков, Джалилов, Марем, Милчев, Атанасов, Раденцов, Димов, Ненов, Шопов, Огнянов, Будинов

ЦСКА-София: Китанов, Недялков, Гълъбов, Чорбаджийски, Дюлгеров, Малинов, Кулма, Манолев, Арсенио, Шимао, Джордан

Прогнозата на Gol.bg:

Паузата в първенството бе доста бурна за ЦСКА-София. От "Армията" бяха освободени още трима от героите, спечелили купата на България през миналия сезон - Станислав Маламов, Йордан Йорданов и Самир Аясс.

Наред с това "червените" направиха селекция на пожар - в отбора пристигнаха двама португалци Руи Педро и Рубен Пинто, както и някогашните звезди на Литекс - Станислав Манолев и Вилмар Джордан.

Очаква се последните двама да започнат в титулярния състав при днешното гостуване на Дунав в Разград. ЦСКА-София ще гони първа победа навън през сезона, след като в предишните две гостувания загуби от Верея (0:1) и направи равен с Пирин (1:1).

"Червените" получиха сериозен удар през седмицата, след като десният бек Стойчо Атанасов скъса менискус и ще отсъства терена няколко месеца. Травма има и голмайсторът на тима Диого Виана, който също пропуска двубоя на "Лудогорец Арена".

Новакът Дунав направи сензационен старт в първенството, като нареди четири победи и едно равенство. Командата на Веселин Великов има най-добрата защита до момента с едва един допуснат гол в своята врата в пет мача, като трите домакински успеха бяха с чиста мрежа.

По всяка вероятност русенци ще излязат срещу "червените" със същия състав, който разби Черно море с 4:0 в миналия кръг. Във фокуса отново ще бъдат двамата най-силни играчи за Дунав до момента - Юлиян Ненов, син на бившия вратар на ЦСКА Румен Ненов, както и някогашният офанзивен халф на Левски Антон Огнянов.

ЦСКА-София ще има трудна задача в Разград, но точно в такива мачове ЦСКА-София трябва да се доказва в шампионските си амбиции. "Червените" са длъжни да спечелят този двубой, дори да не е с впечатляваща игра.

Резултат: 0:1