ЦСКА замина за гостуването си на Дунав Русе с 4 от последните си нови попълнения. В групата на армейците за двубоя днес от 21:15 часа в азград попаднаха Станислав Манолев, Вилмар Джордан, Руй Педро и Рубен Пинто.

Армейците успяха да уредят най-голямото име в селекцията си - Манолев, в последния момент. До 17:00 часа вчера жълтата му карта не бе пристигнала от Кубан Краснодар. Руснаците обаче я изпратиха навреме за двубоя и ЦСКА успя да картотекира десния бек.

Треньорът на армейците Еди Йорданеску, който ще изведе отбора за първи път в гостуване, обаче няма да може да разчита на голмайстора Диого Виана. Португалецът изобщо не попадна в групата, след като още не се е възстановил напълно от разтежението, което получи в последния кръг при 2:0 над Локо ГО.

За сметка на това колумбиецът Рафа Перес отново е готов за игра и попадна в групата за Дунав. За Разград вчера заминаха 20 футболисти, като двама от тях ще отпаднат в последния момент.

Йорданеску почти сигурно ще заложи като титуляр на Станислав Манолев, който се очаква да започне като десен бек. Малка е вероятността той да стартира като крило по същия фланг, пише „Тема спорт”. 

Днешният двубой ще бъде първи между Дунав и ЦСКА на ниво Първа лига от над 25 години. За последно армейците пак са били гости, но в Русе, като побеждават с 2:1 на 19 март 1991 г. Отборите се срещнаха и в Борисовата градина на 14 февруари тази година в контрола, която ЦСКА спечели с 6:0.