Легендарният треньор по вдигане на тежести Иван Абаджиев заяви, че има заговор в допинг скандала, който взриви националния отбор преди дни.

Още по темата

 


Както е известно, всички 11 състезатели дадоха положителни проби след изненадваща проверка, а единствено Александър Димитров се отърва, тъй като по това време е бил на състезание в Германия с клубния си тим.

„Няма ли да спре мъчението с допинга, наказанията? Съмнявам се, като знам в каква среда съществува българското вдигане на тежести. Хората в сферата на щангите у нас много се мразят, направо не могат да се понасят. И всеки гледа да оцапа другия с кал“.

„Чувам, че има отново голяма борба за това кой да бъде президент на федерацията и кой да бъде старши треньор на отбора. И се правят подобни конспирации, като тази от последните дни. Според мен Иван Иванов и състезателите станаха жертва на заговор“, каза пред „Меридиан мач“ Папата на щангите.

„Иван Иванов беше най-подготвеният, самият аз го предложих да заеме поста, когато трябваше да се назначи нов треньор. Както през 2008 г. беше невъзможно Пламен Аспарухов да е дал на щангистите метандионона, който се открива 3 месеца след прием в организма, така и сега е невъзможно Иванов да даде станозолол, който се открива 6 месеца след това. Със сигурност има външна намеса при замърсяването на медикаментите“, каза още Абаджиев.

Накрая той коментира и олимпийския шампион от 2004 г. Милен Добрев, който почина преди няколко дни от инфаркт.

„Милен тренираше при мен 3 години. После го пое Аспарухов. След края на кариерата си каза доста лоши неща за мен. Как методиката ми не струва и как с по-малко тренировки, както при Аспарухов, може да се постигнат същите неща. Поканиха ме да отида на погребението, но няма да го сторя, защото ще бъде лицемерно“, завърши легендарният треньор.