Питсбърг Пингуинс сложи край на традицията да отпада от Рейнджърс в плейофите и този път го разби с 6:3 в петия мач, за да се класира на полуфинал в Източната конференция с 4-1.

Новобранецът Брайън Ръст вкара два гола в третата третина, а вратарят Мат Мъри спаси 38 удара към вратата си. Иначе Пингвините тотално доминираха в серията, а също така и днес, като другите попадения реализираха Мат кълън, Карл Хагелин, Конър Шийри и Фил Кесел.

Рик Неш, Доминик Муури Крис Крайдър бяха точни за Рейнджърс, чийто вратар Хенрик Лундквист направи може би най-слабите си мачове в плейофите.

Анахайм поведе с 3-2 в серията с Нешвил след домакинската победа с 5:2. Райън Гарбът се разписа във втория период, за да направи 2:1. Иначе победата на Патоците е първа за домакин в този сблъсък.

Дейвид Перон изравни за 1:1 и след това асистира на Гарбът за 2:1, а в третата част се разписаха още Сами Ватанен, Кам Фоулър при числено превъзходство и Райън Кеслър на празна врата.

Чикаго вкара серията със Сейнт Луис в седми мач след като спечели 6-ия с 6:3 на свой терен. Артьом Анисимов, Тревър ван Реймсдайк и Дейл Уайз се разписаха в доминирания от Блекхоукс втори период на мача. Андрю Лад добави гол и пас, а Андрю Шоу вкара в третата част на мача след завръщането си от наказание.

Иначе защитаващата титлата си Чикаго бяха пред отпадане и днес, след като в един момент изоставаха с 2:3 в края на първата част.