Бившият национал Димитър Бербатов заяви, че ПАОК е имал шанс да победи Борусия Дортмунд в снощния мач от груповата фаза на Лига Европа.

Двата отбора направиха 1:1 на стадион "Тумба" в Солун, като нападателят започна титуляр и игра до 89-ата минута.

"Получи се тежък мач. От доста време не бях играл отначало. Всички се справихме добре. Можем да съжаляваме, защото ни вкараха доста случаен гол. Все пак играхме срещу Борусия Дортмунд – водещ отбор в Германия".

"Сами видяхте атмосферата. Привържениците са с нас от началото до края. Амбицират ни да се докажем и да се жертваме на терена. Играхме на ниво, борихме се. Една точка е добре, но можехме да вземем и трите", заяви Бербатов след мача.

Бившият национал каза още, че вече се адаптира към гръцкия футбол. "Вече свиквам с отбора, все пак футболът е нещо, което правя цял живот. Тук са готини момчета, млад отбор, искат да се учат. Виждам го в тренировките и мачовете. Ще играем доста мачове този сезон, ще има ротации. В състава има качество и талант, момчетата слушат като им се говори и ще се развиват", каза още стрелецът.

Бербатов коментира и предстоящото дерби с Олимпиакос, което ще се играе в неделя. "Казаха ми, че атмосферата ще е още по-хубава от днес. В това дерби не съм играл, но сега ще имам този шанс. Вече мина срещата с Дортмунд, но сега ни предстои нов тежък двубой. Продължаваме по същия начин", допълни Бербатов.

Накрая той заяви, че следи ситуацията с националния отбор на България, но не иска да коментира и заяви: "Горе главата, нещата ще се оправят!".