Европейската футболна асоциация (УЕФА) защити решението си финалната среща в турнира Лига Европа да се играе на стадион Санкт Якоб Парк в Базел, въпреки че капацитета му е едва 35 хиляди места.

Именно местата се оказаха причина в европейската централа днес да пристигнат писма от феновете на Севиля и на Ливърпул, че няма как да удовлетворят желанията на феновете си за билети. За финала на 18-и май всеки от двата отбора за момента получават по 10 хиляди билета. От Севиля пък изчислиха, че Санкт Якоб в Базел е вторият най-малък стадион в историята на финалите на този турнир и определено е грешен избор.

"Разбира се, невъзможно е да предвидим кои отбори ще стигнат до финала във всеки от турнирите. Най-големите стадиони в Европа вече са избрани за домакинство на финал в Шампионската лига, така че е ред да се даде шанс на някой по-малък, но стадион на топ-ниво. Стадионът в Базел е точно такъв. Политиката на УЕФА е насочена към представяне на колкото се може повече събития в различни страни и колкото се може повече хора да видят големите мачове, се казва в официалното становище на централата.

Ливърпул и Севиля снощи си гарантираха участие в битката за трофея, като англичаните елиминираха Виляреал с общ резултат 3:1Севиля пък спря Шахтьор Донецк с 3:1 на свой терен и 2:2 в първия мач. Юрген Клоп, мениджър на червените от Анфийлд призова феновете да подкрепят отбора в Швейцария, дори и да нямат билети. Градската управа на Базел обаче не е ентусиазирана парковете да бъдат залети от хора, които няма да ходят на стадиона.